CPO Middennederland logo

Waarom CPO Midden-Nederland?

CPO Midden-Nederland ondersteunt in de eerste plaats particulieren die op zoek zijn naar een betaalbaar woonhuis, waarin hun eigen ideeën over wonen en leven zijn verwerkt. Dat kunnen starters of mensen met een lager inkomen zijn. Vanuit onze maatschappelijke achtergrond mikken wij vooral op groepen die financieel niet in staat zijn een koophuis te bemachtigen; met CPO komt deze droom vaak wél binnen bereik. Maar we bieden onze ondersteuning ook allerlei andere groepen aan die zich rond een bepaalde levensstijl, zorgbehoefte of hobby hebben verenigd. Denk bijvoorbeeld aan senioren die gezamenlijk een woonproject met zorg-aan-huis willen realiseren, aan paardenliefhebbers die het wonen willen combineren met paardenstalling aan huis of gezinnen met kinderen die samen een zwembad willen hebben. De mogelijkheden zijn legio…
 

Daarnaast wil CPO Midden-Nederland gemeenten, woningcorporaties en andere professionals van dienst zijn. Onze operationele kennis op het gebied van CPO zetten wij graag in voor andere organisaties die hun beleid op dit terrein handen en voeten willen geven.


Onze rol: de begeleiding van de zoektocht

De rol van CPO Midden-Nederland vullen we in samen met onze opdrachtgevers: de woonconsumenten die in groepsverband een project willen realiseren. Het gaat steeds om maatwerk: wij kunnen flexibel inspelen op de vragen die bij u leven. Bijzonder aan CPO Midden-Nederland is dat we één compleet ‘pakket’ aan diensten leveren. We nemen de begeleiding van het groepsproces voor onze rekening (inclusief de besluitvorming die daarbij hoort), maar zorgen ook voor een vakkundige organisatie van het ontwikkel- en realisatietraject. Zo nemen we u als klant veel praktische zorgen uit handen, waardoor u zich helemaal toe kunt leggen op uw rol als opdrachtgever. Samen beginnen we aan de reis die uiteindelijk eindigt bij de oplevering van de woning, die u zelf als opdrachtgever heeft ontwikkeld. En dat doen we tegen zeer concurrerende prijzen. CPO-Midden Nederland vraagt een passende financiële bijdrage van de deelnemers, afgestemd op de producten en diensten die worden geleverd. En natuurlijk uw eigen enthousiasme en inzet!
 

De meerwaarde van een ervaren projectontwikkelaar

Bij een succesvol CPO-project komen allerlei aspecten kijken. Van de grondaankoop, het overleg met de architect tot en met het bepalen van het bouwbudget met de aannemer en het voeren van de onderhandelingen daarover. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het verkrijgen van de juiste vergunningen en het overleg met de welstandscommissie. Het is ons dagelijks werk om al die tijdrovende aspecten op een professionele en slagvaardige manier voor elkaar te krijgen. U als woonconsument kunt daarvan profiteren. Daarnaast stelt het financieel vermogen van onze oprichter, Stichting Timpaan, ons in staat zelf te investeren in CPO-projecten. Ook dit maakt CPO Midden Nederland anders dan andere partijen die ondersteuning bieden bij CPO-projecten. We kunnen bijvoorbeeld de kosten van een architect en andere adviseurs voorfinancieren, gronden en panden aankopen en eventueel voor een ‘achtervang’ zorgen op het moment dat een koper onverhoopt afhaak. Daarmee komt de haalbaarheid van projecten snel een stuk dichterbij en blijft de vaart erin.

Een andere meerwaarde is onze kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid. Juist bij CPO-projecten zijn er kansen om collectief én individueel sprongen te maken op de duurzaamheidsladder. Ook dat vraagt om een vakkundige procesbegeleiding.